Masini de ambalat in vid sau atmosfera modificata cu camera de vid
Domenii de utilizare pentru masini cu camera:
Masinile de ambalat cu camera Multivac pot fi folosite pentru o gama foarte larga de aplicatii: carne proaspata, produse din carne, branzeturi, cafea, alune, produse sub forma de pudra, componente electronice, bani, produse medicale etc.
Materiale cu care poate lucra:
|
Pungi PA/PE transparente sau imprimate
|
|
Materiale rezistente la inghet, pasteurizare, fierbere
|
|
Pungi termocontractibile
|
|
Pungi cu strat de bariera din aluminiu
|
|
|
Ideala pentru ...
|
|
Depozitarea unor bucati mari de carne sau branza in vederea maturarii, cu pierderi minime
|
|
|
... in supermarketuri:
|
pentru ambalarea carnii proaspete, a preparatelor din carne si a branzeturilor in portii mici in vederea vanzarii catre clientul final;
|
|
pentru a preveni uscarea produselor pe timpul noptii sau in weekend
|
|
|
... in firme de catering:
pentru produse portionate si taiate in vederea mentinerii in stare proaspata. In acest fel se asigura utilizarea constanta a fortei de munca in intervalele cu activitate redusa.
|
Metoda de operare foarte simpla:
|
Faza 1: evacuarea
Pompa de vacuum evacueaza aerul din camera de vidare si implicit si din punga.
|
|
Faza 2: umplerea cu gaz (daca este necesar si fezabil tehnic)
Camera de vidare si punga sunt umplute cu gaz inert pina cind se atinge nivelul de presiune setat.
|
|
Faza 3: sigilarea
Garnitura de sigilare este presata pe bara de sigilare cu presiune foarte mare. Firul de sigilare este incalzit electric, stratul de sigilare de pe cele 2 fete ale pungi se topeste si cele 2 fete se lipesc.
|
|
Faza 4: ventilarea
Camera de vacumare este umpluta din nou cu aer la presiune egala cu cea din exterior. Capacul se deschide.
|
Diferite sisteme de sigilare
|
Sigilare simpla
... pentru sigilare cu latime de 5 sau 6 mm, in functie de modelul masinii.
|
|
Sigilare simpla superioara si inferioara
Se foloseste in cazul meterialelor cu grosime mai mare (pungi multistrat si cele laminate cu aluminiu). In acest caz, pentru o sigilare ferma este necesara incalzirea atat superioara, cat si inferioara.
|
|
Sigilare dubla
Se recomanda pentru un plus de siguranta, atunci cand suprafata de sigilare este contaminata, in special daca ambalati carne proaspata pe masinile C 700 si B 500. Pentru aceste masini este disponibila varianta cu unitate de perforare sau de taiere pentru eliminarea resturilor de material.
|
|
Sigilare dubla, superioara si inferioara
Se recomanda in cazul materialelor foarte groase, in marea majoritate a cazurilor pungi multistrat si cele laminate cu aluminiu. Se elimina orice risc, fiind vorba de o sigilare dubla, cu incazlire in doua puncte, atat in partea superioara, cat si in partea inferioara.
|
|
Sigilare dubla cu fir si banda
Partea plata are rol de sigilare, iar partea rotunda faciliteaza detasarea resturilor de material. Acest sistem de sigilare se utilizeaza pe scara larga si permite realizarea unui ambalaj cu un impact vizual puternic.
|
|
Bara de sigilare racita cu apa
Se recomanda in cazul pungilor termocontractibile sensibile; principala caracteristica este temperatura constanta, indiferent de viteza de ambalare.
|
Alte avantaje ale folosirii unei masini cu camera
|
Calitate superioara:
|
Principalele componente sunt fabricate din INOX
|
|
Pompele de vid sunt de calitate premium si provin de la producatori renumiti
|
|
Capacul camerei de vid este prevazut cu geam
|
|
|
Intretinere simpla:
|
Acces usor la componente
|
|
Foarte sigura, purtind marcajele GS si CE
|
|
|
Foarte usor de curatat:
|
Fara colturi sau alte locuri ascunse
|
|
Suprafete fara rugozitati
|
|
Limitator cu prindere magnetica, usor de igienizat
|
|
Bare de sigilare demontabile
|
|
|
Extrem de usor de folosit:
|
Unitate de control cu microprocesor cu programe prestabilite
|
|
Programe de vacumare pentru o gama variata de produse
|
|
Evacuare rapida si usoara
|
|
|